Apollónia glitterek , gifek, zenék ,filmek versek blog

"Mindennek örülni és soha nem sírni! Tanuld meg ezt!És tudsz boldogan élni! Ne gyűlölj senkit!Mindig csak szeress! Ha sírnod kell akkor is csak nevess!! "


sütemény receptek

 

 

 


 

 káplán krémes

Hozzávalók:

 
 
A tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 tojás
1,5 dkg szalakáli
1 dl tej
 
A krémhez:
4 dkg vaníliás pudingpor
1 evőkanál vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg porcukor
5 dl tej
 
A szóráshoz:
1-2 evőkanál porcukor
 
A tejben felfuttatjuk a szalakálit. Összekeverjük a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a szalakális tejet. Összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, majd nagyon vékonyra nyújtjuk őket. Külön-külön sütőpapíros lemezen 175 fokos sütőben megsütjük őket, majd kihűtjük. Betöltjük a krémmel, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Összekeverjük a vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjehabot a még meleg krémbe forgatjuk.
A süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
 
 
 
mézes krémes
 

  • Mézes krémes grízes krémmel
  • Mézes krémes grízes krémmel

Hozzávalók:

  • A 4 tésztalaphoz:
  • 55 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál zsír
  • 4 evőkanál méz
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • fahéj
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • rum
  • Valamint:
  • lekvár ízlés szerint
  • A csokoládémázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4-5 evőkanál forró víz
  • 2 dkg margarin

 

Elkészítés:

 

A tésztához a lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, kézzel jól összekeverjük. A zsírt és a mézet felolvasztjuk, a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a kissé felvert egész tojást, a tejet, összegyúrjuk. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk, ha túl kemény lenne, kanalanként adhatunk hozzá még tejet.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyesével tepsi hátán, előmelegített sütőben, közepes lángon pár perc alatt zsemleszínűre sütjük (én 22 x 32 cm-es tepsi hátlapján sütőpapíron sütöm).

A krémhez a tejet feltesszük melegedni, amikor elkezd forrni, lassan hozzáöntjük a búzadarát, és kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti rummal, végül a kihűlt tejbegrízt állandó keverés mellett apránként a margarinos krémhez adagoljuk, jó habosra kikeverjük.

Tálcára helyezünk egy tésztalapot, rákenjük a krém felét, erre jön a következő tésztalap. Ezt a lapot megkenjük ízlés szerinti lekvárral (én sárgabaracklekvárral kentem meg), majd ráhelyezzük a következő lapot, ezt megkenjük a maradék krémmel, végül befedjük az utolsó lappal.

A csokoládémázhoz a porcukrot összekeverjük a kakaóval, majd a közepébe egy mélyedést formázunk, ebbe tesszük a margarint, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a forró vizet. Addig keverjük, míg sűrű, sima állagú masszát kapunk (a vizet apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem kell bele mind). A sütemény tetejére csorgatjuk, majd szépen egyenletesen elsimítjuk.

Tálalás előtt legalább egy napot állni hagyjuk, hogy a tésztalapok kellően megpuhuljanak.

almás piskóta

 

 

Hozzávalók
12 dkg vaj, vagy 14 dkg margarin,

  6 tojás,

30 dkg cukor,

24 dkg liszt,

  2 csomag vaníliás cukor,

  1 csomag sütőpor

Alma, keksz


Tetejére: 
  2 db tojásfehérje 
20 dkg porcukor.


Elkészítés: 
A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és annyi kekszet reszelünk bele, hogy ellepje a tepsi alját. Erre ráreszeljük az almát, meghintjük a fahéjjal elkevert cukorral.

A vajat, vagy margarint habosra keverjük a cukorral, (amiből félreteszünk 2 kanállal a tojásfehérjék felveréséhez) sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel alaposan kikeverve. Végül hozzátesszük a vaníliás cukrot, ezután felváltva óvatosan belekeverjük több adagban a sütőporral elvegyített lisztet és a 2 evőkanál cukorral felvert kemény tojáshabot.

Ráöntjük az elkészített almára, és közepes tűznél megsütjük.

Deszkára borítjuk, és még melegen 2 tojásfehérjéből 2o dkg porcukorral vert kemény habbal bevonjuk.

 

gesztenye kocka

 

 
 

Hozzávalók
Tészta: 
  6 db tojássárgája,

12 evőkanál porcukor,

  1 dl étolaj,

  6 kanál hidegvíz,

12 evőkanál liszt,

  1 csipet só,

  1 csomag sütőpor,

2 evőkanál kakaópor,

6 tojásfehérje 

A tojássárgájákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat, a 6 kanál hideg vizet, és habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval, és a kakaóval elkevert, majd átszitált lisztet. Végül a 6 tojás felvert habját óvatosan belekeverjük.

Előmelegített sütőben megsütjük.


Krém
2 csomag gesztenye massza (50 dkg),

20 dkg vaj,

15 dkg cukor,

1 vanília ízű pudingpor,

3 dl tej, rum


A cukrot a vajjal jól kikeverjük hozzátesszük a gesztenye masszát jól összekeverjük, rummal ízesítjük. A vanília pudingport 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenye krémhez, és rákenjük a kihűlt tésztára.


Krém a tetejére
1 csomag tejszínhabport felverni a zacskón levő leírás szerint, hozzátenni 1 habfixáló port jól kikeverni és rákenni a gesztenye krémre.

Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.

 

       

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 4
Heti: 51
Havi: 34
Össz.: 96 212

Látogatottság növelés
Oldal: sütemény receptek
Apollónia glitterek , gifek, zenék ,filmek versek blog - © 2008 - 2024 - jegcsillag.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »